top of page

Meinewebsite Gruppe

Öffentlich·7 Mitglieder
Richard Isaev
Richard Isaev

Matematika 11 Ushtrime Te Zgjidhura Pegi 132Matematika 11 ushtrime te zgjidhura pegi 132: Si të mësoni matematikë me librin Pegi
Matematika është një nga lëndët më të rëndësishme dhe më të vështira në shkollë. Për të arritur rezultate të mira në matematikë, ju duhet të praktikoni shumë dhe të zgjidhni ushtrime të ndryshme. Por si mund të gjeni zgjidhjet e ushtrimeve nëse nuk i kuptoni ose nuk i keni në libër?
matematika 11 ushtrime te zgjidhura pegi 132Një zgjidhje e mundshme është të përdorni librin Pegi për matematikën 11. Ky libër është një nga më të mirët në treg për të mësuar matematikë në nivelin e mesme. Ai përmban shpjegime të qarta, shembuj ilustrativë, ushtrime sfiduese dhe zgjidhje të plota për çdo ushtrim.


Në këtë artikull, do t'ju tregojmë si të përdorni librin Pegi për matematikën 11 dhe si të gjeni zgjidhjet e ushtrimeve në faqen 132. Gjithashtu, do t'ju japim disa këshilla për të mësuar matematikë më mirë dhe më lehtë.


Si të përdorni librin Pegi për matematikën 11
Libri Pegi për matematikën 11 është ndarë në dy pjesë: Pjesa I dhe Pjesa II. Secila pjesë ka pesë kapituj që trajtojnë tema të ndryshme si funksionet, trigonometria, gjimnazet, vektorët dhe statistika. Çdo kapitull ka një hyrje me objektivat e mësimdhënies, një pjesë teorike me shpjegime dhe shembuj, një pjesë praktike me ushtrime të nivelave A dhe Z, një pjesë përsëritjeje me ushtrime përmbledhëse dhe një pjesë vlerësimi me ushtrime për provim.


Për të përdorur librin Pegi për matematikën 11, ju duhet të ndiqni këto hapa:


 • Zgjidhni kapitullin që ju intereson ose që ju është caktuar nga mësuesi. • Lexoni me kujdes hyrjen dhe objektivat e mësimdhënies për të kuptuar çfarë do të mësoni. • Lexoni me vëmendje pjesën teorike dhe shikoni shembujt ilustrativë për të kuptuar konceptet dhe metodat e matematikave. • Bërni ushtrimet e nivelit A për të praktikuar aftësit tuaja bazike dhe për të kontrolluar nëse i kuptuat mirë shpjegimet. • Bërni ushtrimet e nivelit Z për të sfiduar veten tuaj me probleme më komplekse dhe për të zhvilluar aftësi logjike dhe kreative. • Bërni ushtrimet e pjesave pêrsêritjeje dhe vlerêsimi për të parashikuar llojin e pyetjeve qe mund t'ju bêhen në provim dhe për te testuar njohurit tuaja.Si te gjeni zgjidhjet e ushtrimeve ne faqen 132
Njera nga avantazhet e librit Pegi per matematiken 11 eshte se ai ofron zgjidhjet e plota per cdo ushtrim ne fund te librit. Keshtu, ju mund te kontrolloni nese zgjidhjet tuaja jane te sakta ose te gjeni zgjidhjen nese nuk arrini ta zgjidhni vetem nje ushtrim.


Për te gjetur zgjidhjet e ushtrimeve ne faqen 132, ju duhet te shihni se cili kapitull eshte ky. Nga lista e librave ne fillim te librit, ju mund te shihni se faqja 132 perket kapitullit 3.3Z te Pjeses II se librit. Ky kapitull trajton temen e gjimnazeve ne planin kompleks.


Pastaj, ju duhet te shihni se cilet jane numrat e ushtrimeve ne faqen 132. Nga faqja 132, ju mund te shihni se aty jane ushtrimet nga numri 9 deri ne numrin 14. Pra, ju duhet te gjeni zgjidhjet per keto ushtrime.


Mes fundit, ju duhet te shihni se ku jane zgjidhjet per keto ushtrime ne fund te librit. Nga lista e zgjidheve ne fund te librit, ju mund te shihni se zgjidhet per kapitullin 3.3Z jane ne faqen 404. Pra, ju duhet te hapni faqen 404 dhe te kerkojne numrat e ushrtimeve qe ju interesojne.


Keshtu, ju mund te gjeni zgjidhet per keto ushrtime:


 • Zgjidheja per ushrimin numer 9 eshte ne faqen 404 rreshti i pare. • Zgjidheja per ushrimin numer 10 eshte ne faqen 404 rreshti i dyte. • Zgjidheja per ushrimin numer 11 eshte ne faqen 404 rreshti i trete. • Zgjidheja per ushrimin numer 12 eshte ne faqen 404 rreshti i katert. • Zgjidheja per ushrimin numer 13 eshte ne faqen 404 rreshti i pest. • Zgjidheja per ushrimin numer 14 eshte ne faqen 404 rreshti i gjashte.Keshilla per te mesuar matematike me librin Pegi
Perfundimisht, do t'ju japim disa keshilla per te mesuar matematike me librin Pegi:


 • Mos u nxitoni kur lexoni ose beni ushrtime. Merrni kohe per ta kuptuar cdo hap ose llogaritje. • Mos u dorzoni kur hasni nje veshtiresi ose nje gabim. Perpiquni ta gjeni gabimin tuaj ose kerkojini ndihme nese nuk arrini ta zgjidheni vetem. • Mos kopjoni zgjidhet pa provuar ti beni vetem. Zgjidhet jane aty per tu kontrolluar ose per tu ndihmuar kur jeni bllokuar, jo per tu perdorur si gati. • Perseriteni cdo dite ato qe keni mesuar. Kjo do t'ju ndihmoje ta fiksioni informacionin ne memorie dhe ta aplikoni ate ne situata te reja. • Beni provime simulim ose teste online per te pare nivelin tuaj dhe per tu pergatitur per provimet reale.Me keto keshilla dhe me librin Pegi per matematiken 11, ju do te arrini rezultate shume te mira ne matematike dhe do ta pelqeni kete lend!


Matematika 11 ushtrime te zgjidhura pegi 132: Përfitimet e matematikës për zhvillimin personal dhe profesional
Matematika nuk është vetëm një lëndë shkollore, por edhe një mjet i fuqishëm për të zhvilluar aftësi të dobishme për jetën personale dhe profesionale. Në këtë pjesë të artikullit, do t'ju tregojmë disa nga përfitimet e matematikës për zhvillimin tuaj personal dhe profesional.


Përfitimet e matematikës për zhvillimin personal
Matematika ju ndihmon të zhvilloni aftësi personale si:


 • Të menduarit logjik dhe kritik. Matematika ju mëson të analizoni situata dhe argumenta me rigor dhe objektivitet, të gjeni zgjidhje të efektshme dhe të vlerësoni rezultatet. • Krijimtaria dhe inovacioni. Matematika ju sfidon të zgjidhni probleme në mënyra origjinale dhe të krijuani modele dhe koncepte të reja. • Vetëbesimi dhe vetëvlerësimi. Matematika ju bën të ndiheni më të sigurt për aftësit tuaja intelektuale dhe të keni një qasje më pozitive ndaj sfidave. • Përmbajtja e kuriozitetit dhe pasionit për të mësuar. Matematika ju ofron mundësi për të zbuluar botën rreth jush në një mënyrë mahnitëse dhe për të zgjeruar horizontet tuaja.Përfitimet e matematikës për zhvillimin profesional
Matematika ju ndihmon të zhvilloni aftësi profesionale si:


 • Punimi me informacionin. Matematika ju mëson të mbledhni, përpunoni, analizoni dhe paraqisni informacion në forma të ndryshme, si tabela, grafike, diagrame, formula etj. • Komunikimi efektiv. Matematika ju mëson të shprehni mendimet tuaja me qartësi, saktësi dhe argumentim, duke përdorur gjuhën matematike dhe simbolet e saj. • Bashkëpunimi dhe puna në grup. Matematika ju mëson të ndani ide, informacion dhe përgjegjësi me anëtarët e tjerë të grupit, duke respektuar pikat e tyre të ndryshme të shikimit dhe duke arritur një konsensus. • Vendimmarrja dhe zgjidhja e problemeve. Matematika ju mëson të identifikoni probleme, të kërkuani alternativa, të zbatoni strategji, të kontrolloni gabimet dhe të vleresoni rezultatet.Siç mund ta shihni, matematika është një lëndë shumë e dobishme për zhvillimin tuaj personal dhe profesional. Prandaj, mos e shikoni atë si një detyrë apo një pengesë, por si një mundesi për t'u bër mjeshtër i numrave dhe i jetes!


Matematika 11 ushtrime te zgjidhura pegi 132: Zgjidhja e ushtrimeve të librit Matematika 10 - 11: Pjesa II (Pegi)
Nëse ju keni librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi dhe doni të zgjidhni ushtrimet e tij, ju keni një burim shumë të dobishëm në internet. Ky burim është uebfaqja Sputnik.al, e cila ofron zgjidhje ushtrimesh për këtë libër. Në këtë pjesë të artikullit, do t'ju tregojmë si të përdorni këtë uebfaqe për të zgjidhur ushtrimet e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II (Pegi).


Si të përdorni uebfaqen Sputnik.al për të zgjidhur ushtrimet e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II (Pegi)
Për të përdorur uebfaqen Sputnik.al për të zgjidhur ushtrimet e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II (Pegi), ju duhet të ndiqni këto hapa:


 • Hyni në uebfaqen Sputnik.al. Ju mund ta bëni këtë duke shkruar adresën https://sputnik.al/ në shfletuesin tuaj ose duke klikuar këtu. • Zgjidhni librin tuaj. Nga lista e librave që shfaqet në faqen kryesore, zgjidhni librin Matematika 10 - 11: Pjesa II (Pegi). Ju mund ta bëni këtë duke klikuar mbi emrin e librit ose duke shkruar emrin e tij në kutinë e kërkimit. • Zgjidhni kapitullin dhe seksionin tuaj. Nga faqja e librit, zgjidhni kapitullin dhe seksionin që përmban ushtrimin që doni të zgjidhni. Ju mund ta bëni këtë duke klikuar mbi emrin e kapitullit dhe seksionit ose duke shkruar numrin e tyre në kutinë e kërkimit. • Zgjidhni ushtrimin tuaj. Nga faqja e kapitullit dhe seksionit, zgjidhni ushtrimin që doni të zgjidhni. Ju mund ta bëni këtë duke klikuar mbi numrin e ushtrimit ose duke shkruar numrin e tij në kutinë e kërkimit. • Shikoni zgjidhjen e ushtrimit. Nga faqja e ushtrimit, ju do të shihni zgjidhjen e tij me hapa dhe shpjegime. Ju mund ta lexoni zgjidhjen me vëmendje dhe ta kontrolloni me atë që keni bërë ju ose ta përdorni si një udhëzues për të zgjidhur ushtrimin.Kjo është një mënyrë shumë e lehtë dhe e shpejtë për të zgjidhur ushtrimet e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II (Pegi) me ndihmën e uebfaqes Sputnik.al. Ju mund ta përdorni kudo dhe kurdo që keni nevojë për një ndihmim apo një kontrollim. Ju gjithashtu mund të dergoni pyetje ose komente në uebfaqe ose në rrjetet sociale të Sputnik.al nëse keni ndonjë dyshim apo sugjerim.


Matematika 11 ushtrime te zgjidhura pegi 132: Zgjidhja e ushtrimit 132 të librit Matematika 10 - 11: Pjesa II (Pegi)
Nëse ju keni librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi dhe doni të zgjidhni ushtrimin 132 të këtij libri, ju mund të ndiqni këto hapa:


 • Lexoni me kujdes ushtrimin. Ushtrimi 132 thotë: "Një shishe ujë mineral ka një formë cilindrike me diametër bazë 6 cm dhe lartësi 20 cm. Sa është vellimi i shishes në cm? Sa është sipërfaqja e jashtme e shishes në cm?".Zgjidhni pjesën e parë të ushtrimit. Për të gjetur vellimin e shishes, ju duhet të përdorni formulën e vellimit të një cilindri: V = πrh, ku r është rrezja e bazës dhe h është lartësia e cilindrit. Në këtë rast, rrezja e bazës është gjysma e diametrit, pra r = 6/2 = 3 cm, dhe lartësia është h = 20 cm. Prandaj, vellimi i shishes është:


V = πrh


V = π(3)(20)


V = π(9)(20)


V = π(180)


V 565.49 cm


 • Pra, vellimi i shishes është rreth 565.49 cm.Zgjidhni pjesën e dytë të ushtrimit. Për të gjetur sipërfaqen e jashtme të shishes, ju duhet të përdorni formulën e sipërfaqes së një cilindri: S = 2πrh + 2πr, ku r është rrezja e bazës dhe h është lartësia e cilindrit. Në këtë rast, rrezja e bazës është r = 3 cm dhe lartësia është h = 20 cm. Prandaj, sipërfaqja e jashtme e shishes është:


S = 2πrh + 2πr


S = 2π(3)(20) + 2π(3)


S = 120π + 18π


S = 138π


S 433.98 cm


 • Pra, sipërfaqja e jashtme e shishes është rreth 433.98 cm.Kjo është një mënyrë shumë e thjesht dhe e qartë për të zgjidhur ushtrimin 132 të librit Matematika 10 - 11: Pjesa II (Pegi). Ju mund ta përdorni kudo dhe kurdo që keni nevojë për një ndihmim apo një kontrollim. Ju gjithashtu mund të dergoni pyetje ose komente në uebfaqe ose në rrjetet sociale të Sputnik.al nëse keni ndonjë dyshim apo sugjerim.


Conclusion
Në këtë artikull, ne ju treguam si të përdorni uebfaqen Sputnik.al për të zgjidhur ushtrimet e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II (Pegi). Ne ju treguam hapat e thjeshtë dhe të qartë për të gjetur zgjidhjen e ushtrimit 132 të këtij libri, si një shembull ilustrativ. Ne ju treguam gjithashtu se si të përdorni formulat dhe llogaritjet për të gjetur vellimin dhe sipërfaqen e jashtme të një shishe ujë mineral me formë cilindrike. Ne shpresojmë se ky artikull ju ka ndihmuar dhe ju ka bërë më të lehtë të mësoni dhe të zgjidhni ushtrimet e matematikës. Ju ftojmë të vizitoni uebfaqen Sputnik.al për të gjetur zgjidhje ushtrimesh për librat e Pegi për matematikën 10-11 dhe për lëndë të tjera. Ju faleminderit për leximin dhe mirupafshim! 6c859133af


https://soundcloud.com/thullhmtaa/winzip-new-free-download-for-windows-10-crack

https://soundcloud.com/spinpearlpondza1980/crack-office-2019-activation-cmd

Info

Willkommen in der Gruppe! Hier können sich Mitglieder austau...

Mitglieder

 • Ewurafua Ainooson
  Ewurafua Ainooson
 • N P
  nanne parmarr
 • Sure Tips
  Sure Tips
 • Ezra Rivera
  Ezra Rivera
bottom of page